зелені помідори від варикозу відгуки

Зелені помідори від варикозу відгуки.

П омідори-одна з найбільш поширених і цінних овочевих культур. У плодах помідорів міститься багато вітаміну С (100 мг%), b-каротину (1 мг%), багаті вони такими органічними кислотами, як яблучна і лимонна, мінеральними речовинами. Та й поживна цінність помідорів досить велика: в 100 г плодів міститься 31 ккал.

Містять цукру (3 %), в основному глюкозу і фруктозу; органічні кислоти (0,5 %), у тому числі лимонну, яблучну, щавлеву, бурштинову, винну; клітковину (0,84 %), пектинові речовини (0,13 %), вітаміни: С (18-39 мг/%), B1 (0,3—1,6 мг/%), В2 (1,5— 6 мг/%), фолієву кислоту (1,7 мг%), каротин (0,73 мг/%). Забарвлення плоду обумовлюють каротин, лікопін (7,85 мг/%) і ксантофіл (0,16 м/%). Мінеральні речовини (0,61 %) представлені солями калію, натрію, заліза, азотисті (0,69—1,01 %) — білковим азотом (альбуміном, нуклеином, глютамінової кислоти, глобуліном, гистидином, аргініном і лізином). Завдяки такому біохімічним складом томати в науковій медицині широко використовуються в лікувальному харчуванні в якості додаткового джерела поповнення організму вітамінами і мінеральними солями.

Рекомендуються в їжу хворим з різними видами порушень обміну речовин, особливо сольового обміну, а також особам, які страждають ожирінням. Корисні томати при захворюваннях серцево-судинної системи і шлунково-кишкового тракту.

Для переробки придатні майже всі сорти помідорів в будь-якій мірі зрілості. Наприклад, для засолювання беруть помідори різного ступеня зрілості — від зелених до зрілих. Непридатні тільки перестиглі, занадто великі і пошкоджені або хворі плоди.

В якості тари для засолювання використовують дерев’яні бочки, скляні банки, емальовані відра і бачки.

Залежно від ступеня зрілості прибрані помідори зберігають при різних температурно-вологісних режимах. Помідори молочної зрілості досягають нормального розміру для даного сорту, насіння у них цілком розвинені. Такі плоди залишають у тій же тарі, в кото-рую клали їх при збиранні, так як ніжна шкірка у них легко пошкоджується і непомітна подряпина стає причиною загнивання. Найкраще зберігаються плоди, зібрані з молодих рослин. Помідори останніх зборів зберігаються значно гірше.

Збирають плоди в суху погоду. Помідори сортують за величиною і укладають в один-два ряди в невеликі ящики чи на стелажі. При цьому треба враховувати, що швидше за все дозрівають найбільші плоди.

Для зберігання непридатні плоди, які піддавалися дії заморозків і зниженої температури (3 °С). Плоди зелені і молодий зрілості, призначені для тривалого зберігання, зберігають при температурі 10-12 °С. Відносну вологість підтримують на рівні 80-85 %. В таких умовах помідори молочної зрілості можуть зберігатися кілька місяців. При температурі 1-2 °С такі помідори втрачають здатність до дозрівання. Зниження і підвищення вологості повітря також негативно позначаються на зберіганні помідорів.

Плоди бурого ступеня зрілості набувають світло-зелене забарвлення з рожевим відтінком на вершині всередині плода. Їх зберігають при температурі 4-6 градусів і відносній вологості повітря 85-90 %.

Плоди рожевої зрілості зберігаються значно менше, ніж помідори перших двох груп. Оптимально температура зберігання 0-2 °С і відносна влада 85-90%.

Плоди червоної ступеня зрілості можуть зберігатися близько 30 днів, але їх слід помістити в холодильник і тримати при температурі 0-2 °С і відносній вологості 85-90 %.

Поява цвілі на плодоніжках і розвиток гнилі свідчать про надмірну вологість повітря в приміщенні.

Помідори у флязі.

для розсолу: 10 л води 250 г солі 250 г порошку гірчиці 500 г цукру.

Вимиті помідори складіть у флягу, пересипавши їх листом вишні, болгарським перцем, гірким перцем, часником, лавровим листом, кропом, листям і корінням хрону. Залийте флягу розсолом так, щоб він перелився через край, і щільно закупорьте. До настання холодів помідори будуть готові.

Помідори в гірчиці.

для розсолу: 10 л води 1 склянка солі 1 склянка цукру 1 склянка свіжої гірчиці.

Зелені, бурі або червоні, але не перезрілі помідори ретельно вимийте і укладіть в банки без всяких спецій. У холодну воду додайте цукор, сіль, гірчицю і гарненько перемішайте. Залийте банки з помідорами холодним розсолом і закрийте поліетиленовими кришками. Зберігайте в прохолодному місці.

Помідори мариновані.

Для маринування треба відібрати невеликі помідори (найкраще взяти довгасті, сливовидні), обмити і укласти в банку. Для приготування маринаду на кожну склянку оцту взяти 1 склянку води, 1/4 склянки цукру, 1/2 ч. ложки солі, трохи кориці, гвоздики, перцю; все це прокип’ятити, охолодити і залити отриманим маринадом укладені в банки помідори. Якщо через 2-3 дні оцет стане каламутним, його треба злити в каструлю, знову прокип’ятити, дати охолонути і вдруге залити.

Помідори мариновані по-грузинськи.

1 кг зелених помідорів 3/4 склянки ядер волоських горіхів 7-10 зубчиків часнику 1/2 стручка гострого перцю, по 1 ч. ложці насіння коріандру і сушеної м’яти 1/2 ч. ложки сушеної зелені базиліка і естрагону 3/4 склянки столового оцту.

Зелені помідори середньої величини вимити, залити окропом і витримати 20 хв. Потім розрізати помідори на 4 частини. Ядра волоських горіхів, часник і гострий перець ретельно подрібнити, розтерти в ступці, віджати сік і зібрати в чарку. У вичавлену масу додати зерна коріандру, м’яту, базилік, оцет і ретельно перемішати. Нарізані помідори укласти в банки, пересипаючи кожен шар пряною сумішшю, і ущільнити. Зверху вилити вичавлений сік. Закрити і поставити в холодне місце. Через кілька днів, коли помідори пожовтіють, їх можна вживати в їжу.

Помідори мариновані з гірчицею.

склад заливання: на 1 л води 0,12—0,16 л столового оцту 35-40 г солі 60-70 г цукру на літрову банку: 1 ч. ложка насіння гірчиці 7-15 горошин запашного перцю 1-2 лаврових листа.

Лавровий лист, запашний перець і насіння гірчиці покласти на дно банки. Заповнити банки вимитими помідорами однієї величини і одного ступеня зрілості і залити гарячим маринадом. Пастеризувати при 85 °С: півлітрові банки — 15 хв, літрові і дволітрові — 20-30 хв.

Помідори мариновані по-донецьки.

склад заливки: на 1 л води 60 г цукру 60 г солі часник, гіркий і солодкий перець, лавровий лист 1 ст. ложка оцту.

Підготовлені бурі плоди укласти в банки разом зі спеціями. Тричі залити киплячою заливкою, витримуючи по 10 хв. Востаннє додати оцет і закупорити.

Помідори, мариновані по-польськи.

склад заливки: на 0,8 л води 0,2-0,3 л столового оцту 80-100 г цукру 60-80 г солі цибулю, часник, лавровий лист.

Помідори середньої величини, тверді, що не перестиглі укласти в банки. Маринад довести до кипіння, покласти 2-3 дрібні або нарізані цибулини, 2-3 зубки часнику. Залити маринадом помідори в банках. Пастеризувати при 85 °С: півлітрові банки — 15 хв, літрові і дволітрові — 20-30 хв.

Помідори зелені мариновані.

Відео — зелені помідори від варикозу відгуки (Відео)

склад заливання: на 1 л води 0,7—0,9 л столового оцту, 200 г цукру 60-100 г солі на літрову банку: 1-2 лаврових аркуша по 10— 15 горошин запашного і чорного перцю, 10 г сухого червоного гострого перцю.

Зелені, але вже нормальних розмірів помідори вимити і нарізати кружальцями завтовшки 0,5—1 см На 1 кг підготовлених таким чином помідорів взяти 50-100 г дрібно нарізаного лука. Помідори і цибулю перекласти в емальований посуд, залити холодним маринадом і залишити в холодному місці на 6-8 год. Після цього маринад злити, а овочі щільно укласти в банки по плічка. Маринад довести до кипіння і залити їм овочі в банках. Пастеризувати при 85 °С: півлітрові банки — 10 хв, літрові і дволітрові—15—20 хв.

Помідори зелені, мариновані по-польськи 2.

1 кг зелених томатів 100 г цибулі 40-60 г кам’яної солі склад заливки: 0,8 л води 0,2-0,3 л столового оцту 50 г цукру лавровий лист.

Помідори нарізати скибочками й укласти в керамічний посуд, пересипати сіллю, перекласти кружечками цибулі і залишити на добу. Потім сік відокремити на ситі або друшляку. Помідори і цибулю помістити на 3 хв в гарячий маринад і укласти в банки. Пастеризувати при 85 градусах: півлітрові банки — 15 хвилин, літрові і дволітрові — 20-30 хвилин.

Помідори солоні з овочами по-болгарськи.

1 кг зелених помідорів 1 кг білокачанної капусти 1,7 кг солодкого перцю, 1 кг моркви 1 кг огірків 250 г зелені петрушки, селери і кропу для розсолу: на 1 л води 60 г солі.

Відберіть і вимийте дрібноплідні помідори. Головку капусти очистіть від верхніх листків і розріжте на 6-8 частин. Візьміть для соління м’ясисті плоди перцю середньої величини, вимийте і наколіть в декількох місцях біля плодоніжки. Добре очистіть і вимийте моркву. Огірки невеликого розміру вимочіть і ретельно помийте. На дно посуду для засолювання насипте порізану крупно зелень, потім шарами покладіть овочі і останнім шаром-знову зелень. Зверху покласти кружок і гніт, залийте холодним розсолом. Витримайте соління 2-4 дні при кімнатній температурі і, як тільки почнеться бродіння, перенесіть в холодне місце. Овочі будуть готові приблизно через 20 днів.

Помідори, фаршировані по-молдавськи.

1 кг зелених помідорів, 40 г часнику 150 г зелені пастернаку або селери 1 ст. л. солі.

У зелених помідорів невеликого розміру, зробивши зріз, видаліть м’якоть з насінням. Зелень вимийте і подрібніть, змішайте з сіллю, очистіть часник. Всередину кожного помідора вставте 1-2 зубчики часнику, потім заповніть зеленню, накрийте зрізаною ‘кришечкою’. Нафаршировані помідори помістіть під гніт в об’ємному посуді (помідори повинні дати сік). Через 5 днів помідори перекладіть в банки, що виділився сік доведіть до кипіння і залийте ним помідори. Для тривалого зберігання стерилізують банки: півлітрові-5-7 хвилин, літрові-8-10 хвилин, трилітрові-25 хвилин.

Аджика томатна.

1,5 кг помідорів, 0,5 кг солодкого перцю, 0,5 кг яблук, 0,5 кг моркви, 4 середні головки часнику 2-3 гіркого перцю 350 мл соняшникової олії зелень за смаком 1-2 ст. л. солі (за смаком)

Стиглі м’які томати вимийте, зріжте підозрілі місця і пропустіть через м’ясорубку. Разом з томатами прокрутіть Перець гіркий і солодкий, кислі ароматні яблука, морква і часник. Овочі добре перемішайте, додайте дрібно нарізану зелень, вилийте суміш у злегка розігріте масло і варіть на повільному вогні 1,5-2 години. Аджику спробуйте на смак, відкоригуйте сіль, гостроту (додавши перцю солодкого або гострого), проконтролюйте густоту, розкладіть в стерилізовані банки і закатайте.

Солоні помідори в гірчиці.

Спочатку приготуйте розсіл. На відро води візьміть дві склянки цукру і стакан солі, 100 г гірчиці, 10 лаврових листочків, чайну ложку розім’ятих горошин запашного перцю і стільки ж горького. Знадобляться тверді, трохи недостиглі помідори. Кожен помідор, укладаючи в бочонок, потрібно пересипати листям чорної смородини. Розсіл закип’ятіть з усіма компонентами, дайте відстоятися. Коли він стане прозорим, залийте його в бочонок з помідорами. Тепер покладіть чисту марлю, круглу дощечку і гніт.

Помідори з вишневим листям.

2-2, 5 кг томатів 5 шт. гілочок з вишневим листям довжиною близько 10 см для заливки: 1 л води 50-100 мл натурального ароматизованого оцту 1 склянка меду або цукру 50 г солі.

Відберіть стиглі помідори, вимийте їх і наколіть виделкою з боку плодоніжок. Покладіть плоди в банки разом з вишневими гілочками. Щоб ваше соління виглядало більш привабливо, розташуйте гілочки вертикально по стінці банки, притискаючи їх томатами. Потім тричі залийте помідори киплячою заливкою і закатайте банки.

Помідори з виноградом.

на літрову банку: 500 г помідорів 150 г винограду 1 зубчик часнику 1 лавровий лист 2 листків смородини 1 лист вишні 5 г листя хрону 25 г паприки 2 горошини чорного перцю, 10 г гострого перцю кріп і петрушка за смаком 1 ч. л. цукру 1 ч. л. солі.

На дно підготовленої банки покладіть пряні рослини, спеції і часник, поверх них — помідори і виноград. Закип’ятіть воду і залийте нею банки з томатами і виноградом. Через 10-15 хвилин воду з банок знову закип’ятіть, додавши в неї сіль і цукор. Знову наповніть банки киплячою заливкою і укупорьте їх.

Закуска із зелених помідорів.

3 кг зелених помідорів, 1 кг моркви 1 кг цибулі 1 кг солодкого червоного перцю 100 мл оцту 200 г цукру сіль і гіркий перець за смаком 0,5 л соняшникової (краще нерафінованої) олії.

Помідори наріжте часточками, перець-мальовничими, не надто дрібними шматочками, моркву натріть на крупній тертці, цибулю наріжте тонкими півкільцями. Всі компоненти закуски змішайте, тушкуйте в глибокій каструлі в маслі, заправивши сіллю, цукром і оцтом. Дайте суміші покипіти 10 хвилин, залиште на ніч до повного охолодження. З ранку ще раз закип’ятіть і розлийте по банках.

none

на 3-літрову банку: 1,3 кг помідорів 350 г аличі 1 шт. солодкого перцю, зелень кропу і селери 4-5 листочків смородини 4-5 листочків вишні листя хрону для заливки: 1,5 л води 50 г солі 70 г цукру лавровий лист, перець запашний горошком.

Відберіть однакові за розміром помідори з твердою м’якоттю. Не дуже щільно укладіть їх в стерилізовану банку, перекладаючи гілочками петрушки, селери, листя смородини і вишні. Залийте помідори в банку киплячою водою. Через 5-10 хвилин злийте цю воду назад в каструлю, а банку прикрийте ошпареною кришкою. Воду в каструлі знову закипягите, додайте в неї сіль, цукор, лавровий лист і запашний перець, опустіть туди ж добре вимиту аличу, проваріть ще 5 хвилин і наповніть гарячою заливкою банку. Стерилізуйте 5 хвилин, закатати, переверніть вниз кришкою, укутайте і залиште остигати.

Помідори з агрусом.

на 3-літрову банку: 1,2 кг помідорів 600 г агрусу для заливки: на 1л води 3 ст. л. цукру 3 ст. л. солі.

Для приготування цього соління вам знадобляться стиглі, тверді, середні за розміром помідори і злегка недоспілий агрус. Добре вимиті помідори наколіть в місці приєднання плодоніжки і бланшуйте в окропі. Покладіть томати в банку, пересипте вимитим і наколотим агрусом і залийте киплячим розсолом. Після триразової заливки банки закатати.

Помідори різані з болгарським перцем і цибулею.

на 3-літрову банку: 1,3 кг помідорів 250 г болгарського перцю 250 г ріпчастої цибулі, 100 г часнику для маринаду: 1 ст. л. солі 1 ст. л. цукру 3 ст. л. рослинного масла 3 ст. ложки 6%-го оцту.

Великі помідори поріжте на 2-3 часта, болгарський перець і ріпчасту цибулю — кільцями і укладіть в 3-літрові банки шарами: спочатку перець, потім цибулю, потім помідори, часник і так доверху. Потім закип’ятіть воду і залийте в банки. Через 5-7 хвилин злийте воду з банок в каструлю і знову закип’ятіть, додавши в неї сіль, цукор, рослинне масло і оцет. Загорніть банки, укутайте і залиште до повного охолодження.

Помідори заливні.

1 кг м’ясистих помідорів 200 г ріпчастої цибулі 1-2 лаврових аркуша для маринаду: на 1 л води 2 ст. л. цукру 1 ст. л. солі 100-150 мл 6%-го оцту 30-40 г желатину 10 г насіння гірчиці 5-6 горошин запашного перцю 2-3 лаврових листа.

Лук наріжте кільцями, бланшовані помідори-кружечками товщиною 1-1, 5 см. на дно кожної банки опустіть лавровий лист, а потім щільно наповніть її помідорами. Поверх помідорів викладіть цибулю. Залийте желатин теплою водою і залиште на годину. Приготуйте маринад, додавши в киплячу воду сіль, цукор, насіння гірчиці, запашний перець і столовий оцет. З’єднайте желатин з маринадом і кип’ятіть протягом 2-3 хвилин. Залийте отриманий розчин в банки з помідорами і стерилізують їх: півлітрові — 15 хвилин, літрові і дволітрові — 25-30 хвилин. Закупорені банки залиште остигати.

Лікування варикозу вен на ногах зеленими помідорами (з рецептами та відгуками)

Багато років намагаєтеся вилікувати ВАРИКОЗ?

Глава Інституту: «ви будете вражені, наскільки просто можна вилікувати варикоз приймаючи кожен день засіб за 147 рублів.

Зелені помідори від варикозу є одним з прийомів лікування проти варикозу області нижніх відділів кінцівок народними засобами. Відгуки про цей засіб самі суперечливі. Розглянемо причини обережного ставлення до цього прийому лікування такого серйозного захворювання, як варикозний процес розширення поверхневих вен на ногах.

Для позбавлення від ВАРИКОЗУ наші читачі успішно використовують Варитонус. Бачачи, таку популярність цього засобу ми вирішили запропонувати його і вашій увазі. Детальніше тут…

Корисні якості томатів для судин.

Помідори при варикозі для лікування на ногах розширених вен застосовуються народною медициною в різних варіантах. Зазвичай їх радять вживати для нормалізації роботи кишечника, це властивість позбавляє від запорів, супутніх варикозу. Томати відносять до сімейства пасльонових, яке має в складі зеленої маси невелику кількість токсичних речовин (аналогічні хімічних наркотичних сполук). З цієї причини вживання зелених томатів через рот може закінчитися отруєнням.

none

none

Максимальна користь витягується з зрілих помідорів, коли вони прийняті всередину. Теоретичні міркування приводять до висновку, що застосування зелених плодів дасть сумнівні результати проти варикозу, але відгуки стверджують, що зовнішнім вживанням можна поліпшити стан вен нижніх відділів кінцівок.

Як рекомендують використовувати.

Зелені помідори від варикозу застосовують різними способами. Їх радять використовувати в чистому вигляді або як компонент суміші для зовнішнього лікування. Ось деякі рецепти:

Рецепт № 1. Зелені помідори ретельно миють. Плоди нарізають тонкими кружальцями, відразу накладають на ноги в області змінених вен. Зверху укладають тканину, поліетилен, що фіксує шар. Виходить «помідорний» компрес, який спочатку тримають півгодини. При появі неприємних відчуттів його прибирають раніше, змивають водою.

На наступний день при гарній переносимості компрес повторюють тривалістю до години. З кожним днем збільшують час контакту помідорів зі шкірою області вен на півгодини або годину. При досягненні часу перебування компресу на ногах протягом ночі його роблять щодня тільки на ніч. Ноги обов’язково обмивають водою після видалення компресу. Загальна кількість процедур на ноги пропонується не менше 20-25.

Рецепт № 2. Пропонують лікувати варикоз області нижніх кінцівок накладанням половинок зелених томатів на ділянки змінених вен. При появі відчуття печіння помідори видаляють, шкіру на ногах обмивають водою. Таке лікування повторюють 5 разів з перервою на припинення паління.

За день таку клопітку процедуру треба виконати 2-3 рази. Відгуки стверджують, що зусилля на лікування розширених вен будуть витрачені не даремно, якщо присвятити цій справі місяць. Особливо добре вдається лікувати таким способом тонкі сіточки розширених вен, як називають ретикулярний варикоз.

Рецепт № 3. Лікування використовує свіжоприготовлену суміш із зелених помідорів, петрушки, кропу, взятих рівними співвідношеннями, подрібнених до кашкоподібного стану. Кашку накладають рівним шаром на шкіру ніг на півгодини. Змивають прохолодною водою. Використовують такі примочки 2 рази за день, тривалість лікування від варикозу становить 2 тижні.

Рецепт № 4. Поєднують використання рецепта № 1 з прийомом стиглих помідорів або вживанням томатного соку домашнього приготування (куплений в магазині сік не володіє потрібними властивостями з-за наявності оцту). 2 місяці щодня рекомендують випивати 200-500 мл томатного соку. Виявлено наявність в зелених помідорах томатидину з властивістю стимулювати регенерацію м’язів, підвищувати їх витривалість. Ця якість покращує стан м’язів гомілок, їх насосну функцію по відношенню до вен ніг.

Підсумки застосування.

Використання рецептів народної медицини не означає обов’язковості прояву позитивного результату у всіх пацієнтів з варикозом. Всі прийоми використовуються тривалий час, дають позитивний ефект при мінімальних проявах хвороби, її початкових стадій. Використання зелених помідорів може закінчитися алергічною реакцією, яка зустрічається нерідко (томати – потужні алергени). Іншими протипоказаннями до зовнішнього застосування зелених помідорів є:

Тромбофлебіт. Трофічні виразки. Порушення цілості шкіри. Гострі інфекційні захворювання.

Треба пам’ятати, що тільки комплексне лікування може бути ефективним при варикозі. Непогано нормалізувати режим харчування, рухової активності, домогтися оптимальної ваги тіла. Щоб уникнути неприємностей при терапії варикозного розширення вен, до початку застосування будь-якого народного засобу краще порадитися з лікарем.

Лікування варикозного розширення вен народними засобами.

Більше 60% відсотків населення Росії схили до варикозного розширення вен нижніх кінцівок. І мова йде зовсім не про людей старшого віку, ця проблема нерідко турбує і тих, кому немає ще й 40 років. Як боротися з варикозом? Чи ефективно лікування варикозу народними засобами?

Відповіді на ці питання постараємося отримати в нашій сьогоднішній статті.

Рекомендації до профілактики.

Якщо у вас буває тяжкість в ногах, періодичні набряки, нічні судоми, з’явилися дрібні розширені судини, зірочки, варикоз може бути вже зовсім близько. Пора задуматися про профілактику і лікуванні судин. При варикозному розширенні стінки судин втрачають свою еластичність. Вони розтягуються, кров в них накопичується і застоюється. Вени розширюються настільки, що вже чітко проступають на ногах.

Наше головне завдання не допустити погіршення стану варикозної хвороби.

Найкращий спосіб це купання в басейні. У воді немає навантаження на ноги, тиск води набагато щільніше повітря, тому кров не буде застоюватися.

Якщо ви побачили перші ознаки варикозного розширення вен, то слід відвикати від звичок сидіти нога на ногу. Перетискаються судини, порушується кровотік і варикозна хвороба прогресує.

Перегляньте свій раціон харчування. Намагайтеся вживати в їжу продукти багаті вітамінами B1, K, P, B9. Найчастіше вживайте морепродукти. У них багато міді, завдяки якій в організмі виробляється еластин. Саме він перешкоджає утворенню нових варикозних вузлів. Їжте вишню, мінімум 30 ягід за день. У соковитих ягідках містяться біофлавоноїди, які розчиняють добре тромби .

При установці діагнозу варикоз, лікування народними засобами повинно піти на другий план. В такому випадку необхідно діяти за схемою лікування, яку вкаже лікар, після діагностики судин. З лікарем можна узгодити і застосування народних рад.

Народні засоби і рецепти.

Ванни з соди. Розчинити у воді 40 г квасцов, 150 г соди, пару літрів води близько 40 С. Приймати ванну, коли все повністю розчиниться. Радять приймати 2 рази на тиждень по 20 хвилин. Перед сном, для поліпшення кровообігу, корисні ванночки з настоєм болотної сушицы або сосновим маслом. Компрес. Для людей страждають тромбофлебітом багато радять робити гаряче обгортання перед сном, а також холодні компреси на ніч. Їх спеціально чергують, щоб сприяти нормалізації кровообігу. Компреси також роблять з полину, молочної сироватки.

Для втирання використовують настій з каланхое. Листя, приблизно 30г, настоюють два тижні зі спиртом.

У народній медицині популярні томатні компреси. Стиглі соковиті помідори нарізають круглими часточками і прикладають до уражених ділянок. Навколо обмотують марлею. Тримати можна до 4 годин.

Компреси з зеленого картоплі. Зелена картопля містить отруту, яка добре знімає больові відчуття. Картоплю потрібно розтерти на тертці, потім отриману кашу гріють до 40 C. Отриману масу прикладають до хворих ділянок і обмотують поліетиленовим пакетом, зверху марлею. Тримати пару годин.Радять також прикладати до хворих вен листя капусти. Якщо з’явився варикоз на ногах, лікування народними засобами повинно починатися з фітотерапії. Саме лікарські рослини використовують у фармакології у вигляді сировини для медичних препаратів. Фітотерапія має істотний плюс, на відміну від медичних таблеток – це відсутність побічних ефектів. У рослинах містяться біологічно активні речовини, вітаміни, мікроелементи, які тонізують вени і судини.

Основні рослини, які використовують для профілактики та лікування варикозної хвороби: Кінський каштан, Левзея, Буркун лікарський, Хрестовик широколистий, Родендрон золотистий, Соя, Хміль звичайний, Гамамеліс віргінський, Гвоздика степова, Медунка, Лагохілус, Мордовник степової та ін. Рослини використовують в якості настоянок, відварів, мазей і компресів.

Відвари і настоянки. Настій лісового горіха. 30 г листя горіха настоюють в 300 мл окропу протягом 6 годин. Приймають три рази на день, до їди. Також роблять різні відвари, варя на повільному вогні роздроблені плоди каштана.

Настоянки з квіток каштана. 150 г квіток наполягають в підлогу літрі горілки. У темному місці близько 2-х тижнів. Процідити і приймати по 20 мл до їжі, чотири рази в день. Також, при лікуванні варикозу, дуже популярна настоянка з кінського каштана. 150г каштана настоюють в окропі (500 мл) протягом 4-годин. Приймають по 30 мл-3 рази на день, перед вживанням їжі.

Настоянки з кореня кульбаби. На 300 мл окропу використовують 70 г сировини. Корінь добре використовується для додавання в їжу. Подрібнений продукт, часто додають в салати.Для лікування судинних захворювань дуже добре використовують ліки з глоду. Ліки робляться з плодів рослини. Для приготування настою використовують півлітра горілки і 300 г плодів глоду. Настоюють кілька тижнів, після чого, процідивши, приймають по 6 мл з водою, перед їжею. Бажано ввечері.

Слід зазначити також позитивні відгуки про лікування яблучним оцтом. Лікування медом. Лікувальні властивості меду дуже корисні при порушеннях кровообігу в ногах. Мед використовують в зв’язці з іншими лікарськими препаратами для ефективності впливу. Бджолина отрута. При варикозної хвороби використовую мазі і крему містять бджолину отруту. Особливо сміливі застосовують на собі укуси бджолами наживо. Беремо шматок бавовняної тканини і наносимо на неї шар меду. Прикладаємо до хворих венах. Обмотуємо харчовою плівкою і закріплюємо великим бинтом. Компрес в перший раз слід тримати близько двох годин, в другий і третій день-3-4 години, потім можна залишати до ранку. Курс лікування два місяці. Мед зміцнює стінки судин і перешкоджає прогресуванню варикозної хвороби.. Дієта при варикозному розширенні вен. Спробуйте на місяць виключити з раціону жирну їжу, ковбасу, жирне м’ясо, Сирні продукти, шоколадні вироби, сіль, алкоголь і ви відразу відчуйте поліпшення стану серцево — судинної системи. Вживайте в цей період більше фруктів і овочів, ягід. Пийте компоти і натуральні соки. Включити в раціон корисні чаї і горіхи. Використовуйте спеціальні гімнастичні вправи. Необхідно проводити спеціальні техніки масажу при варикозі.

На жаль, вилікуватися від варикозу не можна, але можна не допустити погіршення стану наших судин.

Лікування варикозу в домашніх умовах народними засобами -це профілактика і припинення прогресування захворювання. Використання народних рад на початкових етапах розвитку варикозного розширення вен знижує ризик виникнення ускладнень (поява трофічних виразок, утворення тромбів).

Як лікувати варикоз зеленими помідорами?

Нетрадиційна медицина користується популярністю і в наш час, незважаючи на велику кількість медикаментів. Зелені помідори від варикозу дійсно допомагають, – так свідчать відгуки численних пацієнтів. Але для досягнення позитивного результату треба дотримуватися ряду рекомендацій.

Нестиглі томати відрізняються складом, якщо порівнювати з червоними помідорами. У насінні зелених томатів містяться компоненти, які своїми терапевтичними властивостями нагадують аспірин – натрій і амонію саліцилат.

Саліцилати мають виражену знеболюючу властивість, допомагають позбутися від больового синдрому при венозній недостатності. Також вони ефективності знімають набряклість нижніх кінцівок, попереджають формування кров’яних згустків – тромбів всередині кровоносних судин.

У незрілих томатах міститься багато корисних речовин, які сприяють розрідженню крові, поліпшенню кровообігу. У складі є флавоноїди – компоненти, що допомагають зміцнити тонус вен і судин, нормалізувати їх функціональність. Користь зелених помідорів від варикозу, рецепти і особливості лікування-розглянемо далі.

Терапевтичні властивості зелених помідорів при варикозі Лікування варикозного розширення вен зеленими помідорами Рекомендації і заходи безпеки.

Терапевтичні властивості зелених помідорів при варикозі.

Лікування варикозу зеленими помідорами краще починати якомога раніше. На ранніх етапах патологічного процесу томати можна використовувати в якості моносредства. У більш важких випадках потрібне комплексне лікування комбінують народні засоби і медикаментозні препарати.

Нестиглі помідори не всім допомагають. Деякі пацієнти залишають позитивні відгуки, стверджуючи, що народне засіб працює, інші ж висловлюються негативно. Хоча помідори і багаті корисними компонентами, сказати, наскільки ефективно вони проникають в кровотік за допомогою шкірного покриву, складно. Клінічні дослідження, що стосуються результативності народного засобу, не проводилися.

Овочі використовують при початковій стадії варикозного розширення вен, для покращання судинного тонусу, після оперативного втручання з метою профілактики рецидиву. Про цілющі властивості овочів згадується в науковій літературі. Вважається, що вони позитивно впливають на функціональність серцево-судинної системи, пам’ять людини.

У складі зелених помідорів є такі речовини:

Флавоноїди. Ці компоненти нормалізують функціональність вен і кровоносних судин, покращують тонус, підвищують їх еластичність і пружність, перешкоджають негативному впливу факторів навколишнього середовища; Лікопін. Дана речовина володіє антиоксидантним ефектом, бореться з вільними радикалами, захищає тканини і шкіру від пошкодження; Саліцилати забезпечують виражений антибактеріальний ефект, сприяють розрідженню біологічної рідини; Фітонциди характеризуються антисептичною властивістю.

При варикозі з допомогою зелених помідор можна позбутися від симптомів – випинання вен на ногах, судом в нічний час, болючі відчуттів, набряклості.

Лікування варикозного розширення вен зеленими помідорами.

Повністю вилікувати варикоз не можна, це факт. Але за допомогою комплексного лікування можна домогтися стійкої ремісії, призупинити прогресування хвороби. Якщо хворий приймає будь-які медикаменти, то перед використанням помідор рекомендується порадитися зі своїм лікарем.

Для лікувального курсу треба вибирати тверді і зелені плоди. Вони повинні бути гладкими, без гнилі та інших пошкоджень. Краще використовувати овочі, які самостійно вирощені на дачній ділянці без використання хімікатів і нітратних добрив. Сорт овочів не має значення.

Краще лікуватися в літній час, оскільки взимку зелені томати можна купити тільки в магазинах, але користі вони однозначно не принесуть. Помідори використовують протягом двох діб після того, як були зірвані з гілки. Якщо вони полежать вдома довше, то втратять свої лікувальні властивості. Справа в тому, що при дозріванні вміст саліцилатів в овочах значно знижується.

Для лікування варикозного розширення вен, при закупорки судин тромбом, судинних зірочках на нижніх кінцівках рекомендується кілька рецептів. Помідори перед використанням обов’язково миють під проточною водою, ретельно висушують паперовим рушником.

Для позбавлення від ВАРИКОЗУ наші читачі успішно використовують Варитонус. Бачачи, таку популярність цього засобу ми вирішили запропонувати його і вашій увазі. Детальніше тут…

Вилікувати варикозне розширення вен нижніх кінцівок і трофічні виразки допомагають такі рецепти:

Один томат розрізати на кілька поздовжніх частин. Один шматок прикласти на 2-3 хвилини до ураженої області. Краще тримати до тих пір, поки не з’явиться легке печіння. Далі шматочок замінюють іншим. Так, тривалість процедури в цілому становить 20-30 хвилин. Курс лікування завжди індивідуальний. Відгуки свідчать про те, що деякі відчувають себе краще через 2-3 тижні терапії. У лікуванні ВРВ використовують примочки з помідорами. Вони допомагають прибирати набряклість, сприяють звуженню вен на ногах. Треба нарізати овоч часточками, обкласти ними кінцівку по ходу ураженої вени. Зверху все обмотати поліетиленовим пакетом. Тривалість процедури становить 60 хвилин. Після неї ногу споліскують прохолодною водою без мила. Для компресу можна використовувати і стиглі томати. Натерти уражену кінцівку гідрокарбонатом натрію. Через 10 хвилин зверху розмістити на хворій нозі часточки помідор. Залишити на 15-20 хвилин. Сода прискорює терапевтичний вплив овочів, тому ефект від нетрадиційного засобу настає швидше.

Зелені помідори від варикозу необхідно використовувати регулярно. Середня тривалість курсу лікування ВРВ – 3 тижні. З часом венозні вузлики стануть більш світлими і м’якими, поступово зникне набряк. Терапія дозволить вести звичний спосіб життя.

Рекомендації та запобіжні заходи.

Зелені помідори – це не панацея, тому не можна забувати про лікування, яке рекомендує лікар. Томати допомагають не всім, як і інші народні засоби. Деякі хвалять саме незрілі помідори, іншим допомагають примочки з яблучним оцтом.

Якщо раніше овочі не використовувалися, то в перший раз треба застосовувати обережно. Необхідно скоротити рекомендований час компресу в три рази. Це потрібно для того, щоб виключити розвиток алергічної реакції. Якщо на тлі примочки шкіра стала свербіти, горіти і сильно свербіти, з’явилася почервоніння і набряклість, від такого способу терапії краще відмовитися.

Не радиться використовувати помідори при порушенні цілісності шкірного покриву, оскільки лікування призведе до негативних симптомів. Не можна застосовувати відразу ж після операції на венах, в період гострого запального процесу.

Спільно з зовнішнім використанням зелених овочів корисно їсти стиглі томати. Більш високого результату можна добитися, якщо під час терапевтичного курсу дотримуватися дієтичного харчування, яке складається переважно з фруктів і овочів.

Справитися із захворюванням легше, якщо дотримуватися таких рекомендацій:

Приймати флеботоніки, які призначив лікар; Правильно і збалансовано харчуватися; Контролювати свою вагу; Займатися спортом і багато рухатися; Пити трав’яні чаї та відвари з лікарськими травами.

Для зимового часу зелені помідори можна законсервувати. Безумовно, в овочах буде менше корисних речовин, якщо порівнювати зі свіжими помідорами. Але це кращий варіант, ніж покупні овочі з хімікатами. Мариновані томати не рекомендуються пацієнтам, у яких крім варикозу в анамнезі патології серцево-судинної системи і нирок.

Можна зварити смачне варення із зелених помідорів. Для цього потрібно зелені овочі залити 2% розчином соди на 120 хвилин. Також в содовому розчині замочують ядра волоських горіхів. Після варять цукровий сироп, в нього додають помідори і горіхи. Дати настоятися 4 години. Після варити протягом 12-15 хвилин. Знову настояти 4 години. Залити в банки і законсервувати.

Варикозне розширення вен ніг – серйозна хвороба, яка потребує постійного контролю, як з боку лікаря, так і самого пацієнта. Мабуть, саме від хворого залежить прогноз захворювання. Адже саме він повинен змінити свій спосіб життя, щоб призупинити прогресування хронічної патології.

Про корисні і шкідливі властивості зелених помідорів розказано в відео в цій статті.

Лікування варикозу помідорами відгуки.

Кому допомогли зелені помідори від варикозу?

Про сайт «форуми» відгуки про лікування варикозу » Кому допомогли зелені помідори від варикозу?

В цій темі 13 відповідей, 1 учасник, останнє оновлення vitas64 2 роки/років тому.

Лікар відразу сказав: «Та тут все просто чик-чик і готово». Начебто ще молодий, і не так то турбує, щоб різати. Бабуся порадила не панікувати, а почекати до літа. Коли з’являться зелені помідори потрібно просто порізати їх на шматочки і прив’язати до напухлим венах. Підкажіть, хто пробував, чи реально допомагають зелені помідори? Якщо так, то може простіше підкладати шматочки під спеціальні «панчохи»?

Ой! Чого я тільки не наслухалася про варикоз і способи його лікування або методи полегшити болі… Ось про лікування варикозу зеленими помідорами відгуки не чула ще жодного разу. Що в них такого чудодійного? Я просто не вірю, коли кажуть, що той чи інший продукт або засіб можуть допомогти. Я довіряю, коли говорять, що (який саме компонент і чому) у складі народного кошти або готової мазі допомагає.

Мій досвід і відповідно відгук про лікування варикозу зеленими помідорами невтішний. Прикладати помідори мінімум 5 разів потрібно, практично весь день помідори різала, прикладала, знімала. Зовнішнього ефекту не спостерігалося, залишилися вузли, тільки відчуття тяжкості злегка пропадало. Сенсу так лікуватися не має, тільки погіршити стан, запустіть хворобу.

Ця відповідь була змінена 2 роки / років, 2 міс. назад від redaktor.

Я в минулому році пробувала лікування варикозу зеленими помідорами, відгуки про нього були дуже різними. Ось і вирішила випробувати сама. Для лікування вибрала такий спосіб: — Розрізала недозрілий помідор навпіл; — Прикладала до венозного вузла (у мене до щастя вузлів ще немає, просто яро виражені капілярні сітки); — Витримувала 15-20 хвилин ( в рецепті треба прикладати до відчуття печіння, але в мене воно не виникало) — Змивала холодною водою; — І знову повторювала; -Так п’ять разів. — Помідор брала кожен раз новий. За день виходило 15 помідорів використовуєш, так що розраховуйте свій урожай))). Ефект був помітний, через два тижні. Судини стали менш помітні і перестали утворюватися синці в цих місцях. Але ось потім все зупинилося. Тобто ні краще і ні гірше. Спробуйте цей спосіб — гірше не буде.

Про лікування варикозу зеленими помідорами практично скрізь відгуки в цілому позитивні, а зручності і простоти не так багато як здається на перший погляд, але ефект є. Ніг легше і вени не виступають, хоча при обмацуванні вузли все одно відчуваються. Варто розуміти, що на роботу з такою пов’язкою не походиш, та при серйозній мірі варикозу значного полегшення відразу не вийде. Та й саме лікування сезонне – залежить від часу, коли ростуть помідори. Випробувавши на собі, скажу, що зелені помідори підійдуть не кожному.

Моя бабуся так робила. Прочитала на сайті про лікування варикозу зеленими помідорами відгуки .Я теж робила цей рецепт лікування варикозу зеленими помідорами, накладала на вени і перемотувала гнучким бинтом. Досить 10 процедур , синя сіточка і дрібні вени пропадають. Але краще , звичайно додати і мазі спеціальні додатково за рецептом лікаря. Я думаю, що краще таке лікування застосовувати для профілактики, допомагає тільки при 1 ступеня варикозу. Спробувати можна , не зашкодить .

Зелені помідори не допоможуть абсолютно, тим більше, якщо доктор вже про операцію мова завів. Я які тільки засоби природні не випробувала, в тому числі, помідори. Теж пам’ятаю, прабабуся моя відгукувалася захоплено, говорила, лікування варикозу зеленими помідорами замінить операцію. Краще б в салат різала їх, а так марне перевела добро, прикладала постійно, ефект нульовий.

Я взагалі з недовірою ставлюся до народних методів лікування, тому навіть не пробую ними лікуватися. Варикоз — хвороба серйозна і навряд чи примочки з помідором допоможуть її вилікувати. Одне мені допомагає, користуюся гелем Тромбоцид. Він безпечний. оскільки на рослинній основі і діє швидко.

Знаю людей, що використовують зелені помідори проти варикозу, і сама метод цей випробувала. Через місяць розсмокталася венозна сіточка, про болях забула. Одне «але» — зелені помідори пощипувати шкіру можуть, причому, здорово. Якщо виникне щипання, не мучтеся, замініть зелені помідори зрілими, червоні томати аналогічний ефект дають, хіба що трохи повільніше діють.

Сказати чесно, не уявлю, як помідорами лікувати варикоз. Вперше чую таке. Не ризикуйте. Краще спеціальний антиварикозний гель купіть, або настоянку спиртову з каланхое приготуйте (2 ст. ложки його стовчених листочків на склянку горілки). Взагалі, рецептів настоянок безліч, і згадую, помідори ніде не використовуються, немає у них антиварикозні дії.

А я навпаки народним методам довіряю і намагаюся якомога частіше їх застосовувати, оскільки у мене теж з’явилася капілярна сітка. Про лікування варикозу помідорами дізналася в інтернеті, і звичайно вирішила даний метод випробувати, благо зелених томатів на дачі було безліч. Використовувала кожен раз свіжий розрізаний помідор, витримувала на нозі близько півгодини. На диво, через два тижні сітка дещо зменшилася, перестала кидатися в очі. А все тому, що помідори діють аналогічно аспірину, — в них міститься подібна речовина. Це благотворно впливає на стінки судин і має болезаспокійливі властивості. Так що вилікувати варикоз зеленими помідорами можливо, і робити це треба на ранній стадії.

Підтримую попереднього коментатора, лікування варикозу вен зеленими помідорами реально допомагає. Метод терпіння вимагає, оскільки свіжі помідори мінімум п’ять разів прикладати за добу потрібно. Розрізали, доклали, годинку потримали, знімаєте. Годинку відпочили, і по новій. І всередину томатів побільше вживайте, вони вени зміцнюють. Курс лікування помідорами місяць триває, потім місяць перерву. Венозна сіточка зменшиться, болі підуть.

Випробувала даний метод.На мою думку він досить ефективний.Єдине потрібно внести зміну в рецепт.Зелені помідори потрібно перетворити в пюре на міксері.До нього додати настоянку ромашки і перемішати ,вливаючи окріп.Потім дати настоятися 2-3 години.Після змочуємо ватку даними розчином і прикладаємо до проблемного місця на пів години.Процедуру повторювати кожен день. Варикоз звичайно повністю не пройде,але слабкість і дискомфорт пройде.

Я ніколи не відзначався повнотою або тягою до дивана, ніколи не працював на стоячих роботах а як інакше живу я в селі а тут не дає залежуватися на дивані господарство та город, і тим не менше після 50 років став помічати, що ноги стали набрякати, німіти і незабаром почали переглядати зірочки вен. Так як у моєї мами було варикозне розширення Я знав що це таке, а літератури з цього захворювання вистачило б на невелику бібліотеку. Я знайшов статтю про лікування варикозу зеленими помідорами, так як у мене в городі ростуть ці овочі. Спочатку я щоб переконатися що лікування допомагає я робив примочки до зірочкам вен з нарізаних зелених помідор поступово збільшуючи час впливу і довівши його до 10 хвилин. Вже через 5 днів я помітив, що вени перестали так віддавати синявою як було раніше, а до кінця 2 тижні їх майже не було видно, До цього можна додати, що перестали німіти і набрякати ноги.

Зелені помідори проти варикозу: хто кого?

Серед великого розмаїття народних методів лікування розширення вен особливе місце займають зелені помідори від варикозу. Відгуки про такий метод непогані. На чому ж заснований такий ефект і як застосовувати диво-засіб? Далі про все – докладно.

Що собою являє варикоз.

Неправильний спосіб життя, надмірне навантаження на ноги, як і її відсутність, ожиріння, шкідливі звички, неправильне харчування, гормональні збої – все це здатне привести до безлічі захворювань, одне з яких – варикозне розширення вен.

Стінки судин при ньому втрачають свою еластичність, розтягуються. Вени стають горбистими, нерівними, видимими під шкірою неозброєним оком. Дрібні судини лопаються, виникає капілярна сітка.

При цьому порушується потік крові і лімфи, виникають набряки, уражені частини тіла болять. Найчастіше варикозом хворіють нижні кінцівки – ноги.

Варикозне розширення загрожує нічними судомами, сильними болями, що посилюються до вечора. Але є і більш серйозні наслідки.

Запущені стадії варикозу чреваті виникненням тромбофлебітів і трофічних виразок. Це, в свою чергу, загрожує навіть летальним результатом.

Лікування варикозного розширення полягає в комплексному прийомі тонізуючих вени препаратів і зовнішніх мазей, і гелів. У важких випадках призначається операція. Широко поширені народні методи, один з яких – лікування варикозу зеленими помідорами.

Важливо! У більшості випадків вилікувати варикозне розширення повністю неможливо. Можна тільки позбутися від неприємних симптомів, полегшити перебіг хвороби і зменшити косметичні дефекти. Щоб проблема не поверталася, лікування повинно стати регулярним і довічним.

Знайомтеся: зелені помідори.

Чому помідори? І чому саме зелені? Що в них такого є, чого немає в дозрілих плодах? Почнемо з того, що якраз зрілі плоди при варикозі обов’язково треба вживати в їжу.

В них містяться вітамін С, магній, цинк, калій, натрій і безліч інших елементів, необхідних для нормального функціонування тканин. Багаті томати і антиоксидантами.

В зелених плодах міститься все те ж саме, що і в стиглих, тільки в більш концентрованому вигляді. Крім того, зелені томати містять таку потужну речовину, як лікопін. Він попереджає можливі збої в роботі міокарда, руйнує ракові клітини і інші новоутворення в організмі, захищає структуру ДНК від можливих змін.

Однак в зелених помідорах є ще й соланін-сильна отрута, властивий всім рослинам з сімейства пасльонових. З-за нього їсти зелені томати в сирому вигляді небезпечно. Треба їх готувати або застосовувати зовнішньо – як у випадку з варикозом.

Зелені помідори і варикоз: у чому користь?

Що стосується користі зелених томатів саме при варикозному розширенні вен, то тут все пояснюється високим рівнем змісту ще однієї речовини. Крім лікопіну, такі плоди містять ще й аналог ацетилсаліцилової кислоти.

Ось який ефект він надає:

розріджує кров; знімає запалення; має знеболюючий ефект; нормалізує кровотік.

Саме тому недостиглі плоди так корисні при проблемах з венами.

Крім того, згаданий вище лікопін не тільки бореться з онкологією, але і підвищує еластичність судин, запобігає виникненню тромбів і згустків. А флавоноїди підвищують тонус і стимулюють кровообіг.

Важливо! Такий метод лікування особливо ефективний при початковій стадії захворювання, для профілактики рецидивів, в пізній післяопераційний період. Бажано поєднувати його з іншими засобами – аптечними венотониками.

Метод лікування.

Для лікування необхідні міцні, добірні плоди без гнилі, в’ялості, зірвані з гілки не більше ніж два дні тому. При більш тривалому зберіганні вміст корисних речовин різко падає.

Важливо також, щоб це були городні або тепличні плоди, вирощені без нітратів. Лікування проводиться влітку: від зимових магазинних помідорів толку не буде.

Ось покроковий рецепт зелених помідорів від варикозу:

Уражені ділянки шкіри вимити з нейтральним милом, витерти рушником. Помідори промити, порізати кружечками або подрібнити в кашку. Прикласти помідори до уражених ділянок. Зафіксувати бинтом, а щоб не текло – харчовою плівкою. Витримати 3-4 години, компрес зняти. Шкіру обполоснути водою, нанести спеціальний гель. Застосовувати щодня протягом як мінімум 2 тижнів.

Для лікування варикозу використовується і інший метод з зеленими томатами. Для цього потрібно натерти уражені ділянки харчовою содою, а потім накласти зверху порізані плоди.

Витримати хвилин 15-20. Сода каталізує процеси, тому ефект виникає швидше.

Метод добре знімає набряки і хворобливі відчуття в ногах, нормалізує процеси кровообігу, робить хворі вени менш помітними візуально, зменшує вузли. Однак він протипоказаний, якщо:

є алергія на томати; шкіра пошкоджена, є рани, подряпини і виразки; операція була перенесена недавно; спостерігається гострий запальний процес.

Хороший спосіб тим, що його можна застосовувати навіть вагітним і годуючим жінкам без ризиків для малюка.

Важливо! При появі під час процедури будь – яких неприємних, хворобливих симптомів-свербежу, печіння, необхідно лікування припинити.

Ось що говорять про помідори від варикозу відгуки тих, хто випробував цей метод на собі.

Ірина, 37 років: « Я пробувала спосіб, при якому помідори треба прикладати п’ять разів на день. Тобто фактично весь день з ними возишся. Вузли не пройшли і не зменшилися від цього. Зате спали набряки, зменшилася тяжкість в ногах. Вирішила, що воно того не варто. Краще лікуватися аптечними засобами.»

Ольга, 42 роки: « Метод нудний, довгий. Кому подобається цілими днями ходити, стікаючи помідорним соком? Але він реально діє. Я минулого літа не полінувалася, пройшла курс повністю. Помітно зменшилася судинна сітка, перестали виникати синці. Зменшилася також набряклість і болі в ногах. Спробуйте, гірше точно не буде.»

Олег, 46 років: « Дрібні вени і судини помідори добре прибирають. Але на цьому все. Тобто при серйозних стадіях метод не допоможе, не варто і урожай переводити. На початковій стадії-відмінна альтернатива аптечним засобам.»

Марія, 52 роки: « Сіточка реально зменшується, вузли теж менш помітні. Гірше від цього методу точно не буде! Але і сподіватися тільки на нього не варто. Потрібно продовжувати і таблетки пити, і гелями мазати – після кожної помідорної примочки. Тоді ефект є, і досить швидкий.»

Укладення.

Народні методи завжди знаходять як безліч шанувальників, так і категоричних противників. Зелені помідори при варикозі – не виняток. Про цей метод можна точно сказати: шкоди від нього не буде. А ось буде користь чи ні, залежить від терпіння, стадії хвороби, комплексного підходу, ну і правильного настрою, звичайно. Адже ефект плацебо ще ніхто не відміняв.

А взагалі, перед застосуванням того чи іншого засобу від варикозного розширення – чи то народне або аптечне – варто проконсультуватися з лікарем. Адже власне здоров’я – це не поле для нестримних експериментів.

Лікування варикозу зеленими помідорами.

Лікування варикозу зеленими помідорами доступно кожній людині. Використовувати рекомендують краще зелені незрілі томати. Вся справа в тому, що в зелених пасльонових плодах міститься більша кількість всіляких корисних речовин, ніж в стиглих. Головна речовина знаходиться в насінні помідора, воно схоже за дією на аспірин.

Всім відомо, що ацетилсаліцилова кислота (аспірин) володіє хорошим кроверазжижающим, протизапальну і болезаспокійливу дію. Тому при варикозної хвороби застосовують зелені помідори. Крім того, у складі незрілих томатів є флавоноїди, які сприяють поліпшенню тонусу варикозно розширених вен і зміцнюють судинні стінки.

Як лікуватися за допомогою томатів.

Зелені помідори від варикозу – це недороге і ефективне народний засіб лікування. Для початку вам потрібно ретельно їх помити. Відбирати для процедури слід тільки хороші якісні плоди. Зелені помідори повинні бути тугими і без ознак зіпсованості. Спочатку розріжте їх на половинки, а потім на дрібні скибочки. Ці шматочки зелених помідорів необхідно прикласти до варикозно розширених венах.

Тримати їх слід до появи почуття печіння. Хворі місця після процедури потрібно промити з використанням прохолодної води. Проводиться така процедура п’ять разів на день. Добре, якщо ви зробите ці процедури поспіль. Через два тижні такого лікування ви помітите, що варикозні вени і вузли значно зменшилися в розмірах та зблідли. Через час вони зовсім зникають.

Зелені помідори викликають пощипування шкіри. Тому якщо ви не можете терпіти, то прибирайте овочі з поверхні шкіри і промийте ділянку прохолодною водою. І пам’ятайте – помідори не замінюють основного лікування, а доповнюють його. Обов’язково проконсультуйтеся з лікарем!

Якщо ви переносите дискомфортні відчуття досить спокійно і витримаєте двотижневий курс повністю, то побачите результат. Після такого лікування зникають вузли, набряклість, біль. Перші результати видно вже безпосередньо після курсу. Особливо добре даний метод лікування справляється з дрібною капілярної сіткою, що утворюється при ретикулярному варикозі.

Корисна порада.

Якщо зелені помідори від варикозу важко переносяться, викликають сильний дискомфорт, а бажання випробувати дію помідорів присутній, можна скористатися зрілими плодами. Для цього візьміть червоні дозрілі помідори, промийте. Поріжте їх на тонкі часточки і прикладіть до хворого місця на кілька годин. Через 3-4 години замініть їх свіжими. Якщо у вас з яких-небудь причин немає часу займатися лікуванням днем, можна прикласти томати на ніч. Для цього потрібно обмотати ноги поверх помідорів пактом, а потім і рушником. Після пробудження компрес потрібно зняти, а поверхню шкіри промити прохолодною водою.

Впоратися з варикозно розширеними венами можна, якщо підійти до цього питання серйозно і відповідально. Дієта, ліки, народні способи – це все сприяє лікуванню недуги. Щоб досягти одужання, потрібно звернутися до лікаря. Консультуватися з фахівцем потрібно не тільки про прийом лікарських препаратів, але і з приводу інших способів лікування.

Варикоз може ускладнюватися утворенням тромбів, які в свою чергу можуть привести до тяжких наслідків, аж до смертельного результату. Тому будь-які вживані способи лікування даної патології повинні в обов’язковому порядку обговорюватися з вашим лікарем. Тільки після схвалення методу доктором можна приступати до лікування. Тепер ви дізналися спосіб лікування варикозних вен зеленими помідорами. Зверніться до фахівця для консультації.

Зелені помідори від варикозу – відгуки.

Тетяна, 46 років.

У мене варикоз не важкого ступеня. Це така стадія хвороби, коли операції робити не потрібно, але потрібно приймати ле5карства. Деякі з них досить дорогі. вони запобігають ускладнення і прогресування варикозу. Потім я випадково прочитала про користь зелених помідорів і вирішила спробувати. Брала саме зелені, хоча можна прикладати на ніч червоні. Саме в зелених найбільша концентрація потрібних речовин, які допомагають впоратися з варикозом. Помідори різала кружечками і прикладала до ноги. Потім замотувала целофановим пакетом і поверх рушником. Як тільки відчувала пощипування, розуміла, що дія почалася. Коли воно ставало нестерпним, знімала пов’язки, прибирала помідори і протирала шкіру вологим рушником. Так делала3 партії поспіль. Вже через тиждень помітила, що лікування варикозу зеленими помідорами дало ефект. Вени зменшилися, а ноги до вечора стали менше набрякати. Звичайно, від варикозу помідор не позбавить, потрібно приймати ліки. А ось в якості допоміжного засобу допомагає добре.

Ірина, 35 років.

Їздила до родичів чоловіка в село, дізналася там спосіб боротьби з варикозними венами. Треба прикладати шматочки зеленого помідора до відня.

У моєї мами варикоз. Приїхала додому і розповіла їй про цей спосіб лікування. Потрібно робити п’ять підходів відразу, але такої можливості не було, так як мама працює. Тому робила два вранці і два ввечері. Сильне печіння починалося буквально через 15 хвилин. Через два тижні вени стали блідіше, як на самому початку розвитку варикозної хвороби. Поки зупинилися на цьому результаті, мама залишилася задоволена.

Софія, 50 років.

Моя сестра працює продавцем в магазині. Потік клієнтів великий. Тому проводить цілий робочий день на ногах. До вечора ноги сильно втомлюються, набрякають і болять. Особливо в теплу пору року ці неприємності приходять в посиленому режимі. У якійсь програмі кілька років тому вона побачила рецепт лікування варикозу за допомогою помідорів. Сестра на ніч прикладала до вен скибочки зелених або червоних помідорів (коли які були в наявності). Замотувала ноги, а вранці вся ця справа знімала. Через місяць таких ночей припухлість ніг стала поменше, та й вени не так сильно були помітні. Тепер вона тільки і рятується помідорами. Місяць прикладає, місяць – перерва.